Головна Новини Ринок України Чому знижується вантажопотік зернових на залізниці

Чому знижується вантажопотік зернових на залізниці

Обсяг перевезень зернових і продуктів перемолу залізничним транспортом в червні впав нижче 1,0 млн тон, що є найнижчим показником за 2019/20 маркетинговий рік і на 48,9% нижче значень червня 2019 року. Зниження вантажопотоку зернових на залізниці спостерігається протягом всього 2020 року і у червні додатковим фактором впливу стало суттєве зниження експортної активності на українському зерновому ринку – перевалка в портах знизилась до 1,4 млн тон, що є найнижчим значенням для червня за останні чотири роки.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на zernovoz.ua, за перші сімнадцять днів липня 2020 року експорт зернових склав всього 719 тис. тон, тому можна зробити висновок, що низькі показники перевезень зернових вантажів залізницею і експортних відвантажень в портах також збережуться і в поточному місяці.

Водночас, згідно з аналізом логістичних каналів в експортному напрямку в червні 2020 року, питома вага залізничного транспорту в доставці зернових до портів зросла до 68% вперше за останні шість місяців, в той же час частка автомобільного і річкового транспорту продемонструвала скорочення. Основна причина скорочення частки автотранспорту в експортному напрямку – залучення зерновозів до збиральної кампанії.

Перегляди: 0