Протягом останнього часу стрімко знизилася рентабельність вирощування в Україні таких культур як пшениця, кукурудза на зерно, соняшник, ріпак, виноград. Водночас, рентабельними стали деякі раніше збиткові культури: жито, гречка, горох.
Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на latifundist.com.
Торік показник рентабельності рослинницької продукції упав з 25,5% на 9,6%. Цього року сільськогосподарська галузь країни опинилася під дією низки негативних факторів, які призведуть до суттєвого зниження виробничих показників.
Так, основними факторами є: несприятлива кон’юнктура зовнішніх ринків; погані кліматичні умови – засуха на полях.
Імпульс до подальшого розвитку галузі може дати: введення ринку сільгоспземель; розширення застосування технологій точного землеробства.