Головна Новини Ринок України Зерновози “Укрзалізниці” найчастіше замовляють під довгострокові контракти

Зерновози “Укрзалізниці” найчастіше замовляють під довгострокові контракти

Результати першого місяця впровадження “Укразалізницею” послуги з надання вагонів у користування на довгостроковій основі виявилися вдалими. Найближчим часом планується збільшити кількість рухомого складу, виділеного під такі перевезення.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.

За словами директора Департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Андрія Мірошнікова, послуга продемонструвала свою затребуваність. Якщо на початку для її здійснення передбачалося 10% навантажувальних потужностей компанії, то зараз розглядається питання збільшення частки до 50% з ростом в перспективі до 70-80%. Зараз обговорюється на рівні правління товариства питання надання ще декількох тисяч вагоновідправлень на місяць.

На сьогодні за довгостроковими контрактами найбільш затребуваними залишаються зерновози. Свій внесок в покращення транспортування зернових зробили і власники припортових елеваторів. Вони, за словами Андрія Мірошнікова, інвестували в розвиток потужностей з перевалки на своїх підприємствах. В результаті, динаміка перевезень агропродукції через морські торговельні порти є позитивною.

Перегляди: 0