Головна Новини Ринок України В НААН назвали необхідні умови для сівби озимого ріпаку

В НААН назвали необхідні умови для сівби озимого ріпаку

Глобальні зміни кліматичних умов, які сьогодні спостерігаються в планетарних масштабах, особливо відобразилися в сільському господарстві. Наразі в окремих господарствах спостерігається загибель посівів кукурудзи, втрата тургору рослин соняшнику внаслідок відсутності вологи в шарі ґрунту 0-30 см, який був достатньо забезпечений вологою в період інтенсивного росту рослин, а зараз пересушений.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Національної академії аграрних наук України.

В НААН зазначають, що сьогодні перед українськими аграріями гостро постала проблема доцільності сівби ріпаку озимого, адже відсутність вологи в посівному шарі викликає ризик неотримання сходів та ставить під питання подальшій ріст та розвиток рослин. Такі умови вимагають виваженого підходу до технології проведення обробітку ґрунту, сівби та догляду за посівами в осінній період.

“Саме дотримання технології вирощування, досконале знання біології культури, її потреб на певному етапі росту й розвитку, швидка та гнучка адаптація елементів до умов зовнішнього середовища є запорукою отримання високих врожаїв навіть у екстремальних умовах”, – підкреслили в академії.

Перегляди: 0