Головна Новини Ринок України На молоці наразі не заробляють ані виробники, ані переробники

На молоці наразі не заробляють ані виробники, ані переробники

Ціна молока, виробленого сільськогосподарськими підприємствами, за дватижні трохи виросла і зараз становить 9,0-10,6 грн./кг, залежно від якості, обсягів і регіону збору. Тим часом вартість молока, виробленого в господарствах населення залишається без змін: 5,0-6,0 грн./кг без ПДВ.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на InfAgro.

Маржа сільгосппідприємств в середньому залишається дуже низькою, навіть незважаючи на зростання закупівельних цін молока за останні два місяці. Разом з відпускною ціною ростуть і витрати на корми, дуже серйозно подорожчали олійні, особливо соняшник, виробники скаржаться також на неврожай і дефіцит кукурудзи.

При цьому і переробники зараз теж не заробляють, а зниження споживчого попиту, яке передбачається в осінньо-зимовий період, може серйозно вплинути на весь виробничий ланцюжок і “вибити” з ринку низькопродуктивних операторів.

Після прохолодних травня і червня, в липні в Україну прийшла спека, що відразу позначилося і на удоях – темпи зниження виробництва молока прискорилися. Це підтверджується і даними Держстату.

За результатами семи місяців в країні офіційно вироблено 5,5 млн. тонн молока, що на 3,9% нижче аналогічного періоду минулого року. Падіння в господарствах населення становить 5,1%, зниження по сільгосппідприємствах за цей же період -1,1%.

Перегляди: 0