Головна Новини Ринок України Валовий збір зерна в Україні за три роки планується довести до 80...

Валовий збір зерна в Україні за три роки планується довести до 80 млн. тонн

Мінекономіки оприлюднило прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021-2023 роки. В повідомленні міністерства зазначається, що за базовим сценарієм передбачається відновлення позитивного тренду розвитку економіки після значних втрат, викликаних пандемією COVID-19 у світі у 2020 році.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “АгроПравду”

При цьому, документом прогнозується поступове збільшення валового збору зерна протягом наступних років: у 2021-му – до 74,8 млн. тонн; у 2022-му – до 77,2 млн. тонн; у 2023-му – до 79,9 млн. тонн.

За прогнозом міністерства, який міститься в зазначеному документі, в 2020 році валовий збір зернових слід очікувати на рівні 72,4 млн. тонн, тоді як за останніми оцінками Мінекономіки він складе 70 млн. тонн.

“Протягом прогнозного періоду очікується, що темпи зростання обсягів споживання сільськогосподарської продукції в світі трохи сповільняться в порівнянні з попереднім десятиліттям, однак залишатимуться досить високими, особливо для дешевих і масових видів продовольства. Незважаючи на те, що роль зернових змінюється і буде продовжувати змінюватися в наступному десятилітті, вони все ще залишатимуться однією з базових потреб людства. Зростання споживання і попиту на зернові у світі, в першу чергу, буде пов’язано зі збільшенням чисельності населення планети, в основному за рахунок Африки і Азії, де Україна традиційно має сильні позиції експорту зерна”, – йдеться в поясненні до прогнозу.

Перегляди: 0