Головна Новини Ринок України Аграрні асоціації виступили проти відновлення роботи СЕС

Аграрні асоціації виступили проти відновлення роботи СЕС

Аграрні асоціації підтримують підсилення роботи структур громадського здоров’я, зокрема покращення лабораторних спроможностей Центру громадського здоров’я з огляду на епідемію COVID-19, але водночас вважають недоцільним відновлення роботи СЕС як органу державного контролю.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби УКАБ.

Громадські об’єднання аграріїв підготували звернення до глави уряду та Мінекономрозвитку, у якому зазначають, що у випадку реорганізації роботи Держпродспоживслужби може бути поставлено під сумнів визнання системи харчової безпечності закордонними партнерами України, що стало передумовою зростання експорту і збільшення валютних надходжень протягом останніх років.

У зверненні наголошується, що підвищити ефективність системи контролю з метою недопущення поширення COVID-19 в України можна за рахунок організаційних та законодавчих кроків, наприклад, також уніфіковані форми актів на заміну скасованим санітарним нормам і правилам.

Разом з тим агроасоціації закликають Кабінет Міністрів України не підтримувати ідею із відновленням роботи СЕС, зокрема, за рахунок реорганізації Держпродспоживслужби.

Перегляди: 1