Головна Новини Ринок України Автоматичний контроль ваги зерновозів проводитиметься  переважно в місцях скупчення вантажів

Автоматичний контроль ваги зерновозів проводитиметься  переважно в місцях скупчення вантажів

Автоматичне зважування фур з’явиться передусім у місцях скупчення вантажів: порти, елеватори, зернові хаби.

Про це розповів експерт Офісу реформ “Укравтодору” Павло Кушнірюк, повідомляє “Про Агро Груп” з посиланням на УНН.

“Що передбачає ця система? Це означає, що вантажівка, яка їде по дорозі на швидкості від 15 до 130 км/год., буде зважуватися автоматично, ця інформація буде надходити на сервери і буде видаватися інформація за номером автомобіля”, – зазначив він.

За його словами, близько половини усіх вантажів їдуть з перевищенням дозволеної ваги. Автоматична фіксація дозволить контролювати це он-лайн і усунути людський фактор, пояснює Кушнірюк.

“Автоматична фіксація швидкості запускалася близько п’яти років, так як існували проблеми з доступом. Є відповідальність, щоб штрафувався не тільки водій, а й компанія-перевізник, оскільки транспортний засіб може бути в оренді цієї компанії, і тоді виникає багато нюансів. На даний час система працює абсолютно коректно і формує ці дані. Вона пройшла державну сертифікацію і систему захисту інформації”, – розповів Кушнірюк.

Він зазначив, що ця інформація передається “Укртраснбезпеці” та Національній поліції, які фактично здійснюють ваговий контроль поруч з пунктами зважування.

Перегляди: 0