Головна Новини Ринок України На Київщині викрито схему привласнення 76 га землі

На Київщині викрито схему привласнення 76 га землі

На Київщині викрито злочинну групу, яка займалася незаконним заволодінням земельних ділянок на території області для ведення сільського господарства, які в подальшому передавали у приватну власність іншим особам.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, групою здійснено відведення та передачу у приватну власність майже 40 земельних ділянок площею 76 га. Зокрема встановлено, що у 2018 році працівник одного з відділів поліції Хмельницької області незаконно повторно використав своє право, як учасника АТО, на отримання земельної ділянки і шахрайським способом заволодів земельною ділянкою 2 га на території Київської області. Водночас, службові особи Головного управління Держгеокадастру в Київській області незаконно підписали низку документів, якими передали землю у власність правоохоронцеві.

У зв’язку з цим повідомлено про підозру колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру в Київській області та її заступниці у зловживанні службовим становищем та поліцейському одного з відділів поліції Хмельницької області у шахрайстві. Наразі проводяться санкціоновані обшуки та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Перегляди: 0