Головна Новини Ринок України В приватному господарстві на Прикарпатті стався спалах АЧС

В приватному господарстві на Прикарпатті стався спалах АЧС

Наприкінці минулого тижня власник особистого селянського господарства в Рогатинському районі, який утримував 62 свиней, повідомив про випадки захворювання і загибелі тварин. Клінічний огляд та розтин загиблих свиней вказували на підозру захворювання на АЧС.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

За результатами проведення бактеріологічних, хіміко-токсикологічних та молекулярно-генетичних досліджень, проведених державною регіональною лабораторією, було підтверджено наявність ДНК вірусу АЧС у відібраному біоматеріалі.

Внаслідок цього все поголів’я свиней в господарстві було знищено, у приміщенні, де утримувались тварини, проведено механічну очистку та дезінфекцію. Видано розпорядження про тимчасове накладання карантинних обмежень на особисте селянське господарство, що дозволило локалізувати вогнище небезпечного захворювання.

Учора відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рогатинській РДА з прийняттям відповідних рішень та проведення комплексу необхідних заходів.

Перегляди: 0