Головна Новини Ринок України Мінекономіки працює над впровадженням державної підтримки картоплярства

Мінекономіки працює над впровадженням державної підтримки картоплярства

У Мінекономіки розроблено проєкт концепції промислового розвитку картоплярства на 2021-2025 роки. Його метою є нарощення обсягу виробництва високоякісної насіннєвої та продовольчої картоплі на промислових площах у сільськогосподарських підприємствах, розвиток ринкової інфраструктури, пов’язаної із забезпеченням населення продуктами й переробки картоплі.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Інформаційно-аналітичний портал АПК України.

“Сьогодні в Україні частка промислового виробництва картоплі складає менше за 2%. Для виведення галузі на сучасний конкурентоспроможний рівень Мінекономіки планує запровадити новий напрям підтримки галузі картоплярства, який передбачає збільшення посівних площ та залучення капітальних інвестицій у зберігання та переробку. Це сприятиме виробництву продукції з доданою вартістю, збільшенню експорту якісної продукції та розвитку підприємництва на селі”, – зазначив заступник міністра економіки Тарас Висоцький.

Зазначається, що реалізація концепції також дасть змогу наситити товарний ринок конкурентоспроможною вітчизняною продукцією упродовж усього року, поліпшити матеріально-технічну базу сільськогосподарських підприємств, створити додаткові робочі місця, забезпечити подальший розвиток вітчизняної аграрної науки.

Перегляди: 0