Головна Новини Ринок України Президент доручив надати допомогу аграріям через посуху

Президент доручив надати допомогу аграріям через посуху

У межах робочої поїздки до Кіровоградської області президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками місцевого бізнесу. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Офісу президента.

Учасники заходу обговорили вплив несприятливих погодних умов на врожай у багатьох регіонах. Наголошувалося, що цього року було мало опадів і серйозна посуха, що негативно відбилося на врожаї. І, зважаючи на довгострокові зміни клімату не тільки в Україні, а й на планеті загалом, це може стати проблемою не одного року.

“Потрібно створювати нові системи поливу, програми страхування врожаїв. Не хвилюйтеся: уряд уже цим займається – щодо страхування готується відповідний законопроєкт”, – зауважив президент.

По-друге, зазначив Володимир Зеленський, має бути ситуативна реакція в цьому році. Глава держави звернувся до уряду, Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, щоб вони терміново визначили, що можна встигнути зробити в цьому році, щоб допомогти аграріям.

Перегляди: 0