Головна Новини Ринок України У січні-серпні експорт свинини з України зріс більш ніж на 30%

У січні-серпні експорт свинини з України зріс більш ніж на 30%

Цьогоріч Україна дещо покращила показники зовнішніх поставок свинини. Так, за даними Державної митної служби України, у січні-серпні за кордон вивезли 1,85 тис. тонн м’яса свиней сукупною вартістю 4,2 млн. доларів США, що на 31% перевищує об’єми експортовані у відповідний період минулого року, а об’єми отриманої валютної виручки зросли більш ніж на третину.

Відповідні підсумки експорту м’яса свиней підбили в аналітичному відділі Асоціації “Свинарі України”, повідомляє “ПроАгро Груп”.

“Основними каналами збуту для вітчизняної свинини залишаються Об’єднані Арабські Емірати та Гонконг. Так, якщо роком раніше туди спрямовували трохи більше половини вантажів зі свининою, то цьогоріч питома вага цих ринків у географії експорту зросла до 80%. При цьому, об’єми поставок до Гонконгу збільшилися у 1,6 раза, а до ОАЕ – у 2,25 раза порівняно з підсумками 2019-го”, – прокоментували в АСУ.

Щодо динаміки імпорту свинини, то за даними ДМСУ протягом січня-серпня до України завезли 16,3 тис. тонн свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Це відповідає об’єму надходження свинини з-за кордону за відповідний період минулого року.

Перегляди: 0