Головна Новини Ринок України Ціни на свинину впали, але не на прилавках

Ціни на свинину впали, але не на прилавках

Середня ціна на живець свиней забійних кондицій в Україні минулого тижня “просіла” до 37,5 грн./кг – до рівня квітня 2017 року, однак роздрібні ціни на охолоджену свинину на таке здешевлення не відреагували. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Асоціації “Свинарі України”.

“Після зимових свят традиційно відбувається послаблення цін на свинину живою масою, тож за два тижні внутрішні котирування втратили майже 3 грн./кг чи 7,2%. Роздрібні ціни відреагували дуже помірним пониженням – на 1 грн./кг чи менше 1% в середньому. А в середині грудня, коли на ринку живця мала місце аналогічна цінова ситуація, роздрібні ціни на свинину були помітно вищими, ніж зараз, – різниця середнього “цінника” становить 2,6 грн./кг чи понад 2%”, – зазначили в асоціації.

За співставних цін на живець з показником кінця квітня 2017 року, кінцеві ціни на свинину три роки тому були значно помірніші: діапазон цін на основні м’ясні частини становив 80-105 грн./кг (зараз 105-147 грн./кг), і лише “преміальна” вирізка коштувала 120,5 грн./кг (зараз 157 грн./кг).

“Звичайно, поточний рівень роздрібних цін відображає і девальваційний, і загальний інфляційний процеси. Проте, відповідні загальноекономічні зміни відбилися і на промислових виробниках свинини. Тож закиди у їхній бік щодо високих споживчих цін на цей вид м’яса безпідставні та мають маніпулятивний характер. Виробники вже котрий місяць збиткують, а ціна на прилавку майже не змінюється”, – прокоментували в АСУ.

Перегляди: 0