Головна Тваринництво Молоковиробництво Агрофірма «Пісчанська» завершує третю чергу будівництва молочнотоварного комплексу

Агрофірма «Пісчанська» завершує третю чергу будівництва молочнотоварного комплексу

Агрофірма «Пісчанська», що у Красноградському районі на Харківщині,  завершує третій етап будівництва молочнотоварного комплексу.  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію місцевої громади.

Так, незабаром заплановано до вводу в експлуатацію один з нових корпусів комплексу. Загалом третя черга розрахована на перебування 1920 корів. В одному корпусі можуть одночасно знаходитися 450 голів, а всі приміщення обладнані відповідно до сучасних вимог.

На сьогодні поголів’я ТОВ «АФ «Пісчанська» налічує 3100 тварин, з них 1368 – фуражні корови, а 1170 – дійна череда. Середня продуктивність корів – 35 літрів молока на добу. У процесі виробництва фактично відсутній людський фактор. Процес доїння відбувається на молочній каруселі, на якій одночасно перебувають 60 тварин. Від корови молоко трубопроводом відразу потрапляє до автоцистерни, якою транспортується замовнику. Процес охолодження відбувається у потоці.

Продукція агрофірми використовується також для виробництва дитячого харчування. Господарство входить у топ-5 найпотужніших підприємств України по надоям. Постійним партнером ТОВ «АФ «Пісчанська» є компанія Danone, дитячі простокваші якої виготовляються з молока, виробленого на Красноградщині.

Перегляди: 3