Головна Економіка і аграрна політика Антимонопольний комітет відкрив справу проти МХП

Антимонопольний комітет відкрив справу проти МХП

Антимонопольний комітет розпочав розслідування проти агрохолдингу МХП, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію АМКУ.

Зазначається, що з публікацій у ЗМІ комітету стало відомо про купівлю агрохолдингом ТОВ «Лубним’ясо», через що було проведено перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час здійснення цієї угоди.

Після перевірки АМКУ встановив, що придбання  МХП активів «Лубним’ясо» мало відбутися лише за умови попереднього дозволу комітету.

«Оскільки учасники концентрації не звернулися за цим дозволом за власною ініціативою, Комітет розпочав розгляд справи за фактом порушення законодавства про захист економічної конкуренції ПрАТ «МХП», – зазначили в антимонопольному комітеті.

Раніше, у червні 2019 року, АМКУ розпочав розслідування дій групи МХП (5 птахофабрик та ПрАТ «МХП) на ринку курятини. Тоді йшлося про те, що агрохолдинг практикує обмежувальну торгову політику щодо дистриб’юторів, субдистриб’юторів та партнерів, що може призвести до порушення структури ринку дистрибуції курятини, суттєвого обмеження права інших учасників ринку вільно обирати собі партнерів, а також нав’язування учасникам ринку власних правил поведінки.

Цього тижня повідомлялося, що АМКУ оштрафував групу компаній, пов’язаних із Roshen Europe B.V., на 283 млн. гривень за зловживання монопольним становищем на ринку крохмальної патоки.

Перегляди: 4