Головна Зберігання «Астарта» інвестує $14,6 млн. у будівництво сучасного силосу для зберігання цукру

«Астарта» інвестує $14,6 млн. у будівництво сучасного силосу для зберігання цукру

Цього року агропромхолдинг «Астарта-Київ»  розпочинає реалізацію проєкту з будівництва найбільшого в Україні складу безтарного зберігання цукру, загальною місткістю 60 тис. тонн, на Наркевицькому цукровому заводі.

Заплановані інвестиції у будівництво складають $14,6 млн., а введення об’єкту в експлуатацію заплановане на липень 2023 року, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію холдингу.

Зазначається, що у процесі будівництва будуть впроваджені унікальні для України технологічні рішення, щоб створити оптимальні умови для тривалого зберігання цукру і збереження його первинної якості.  Зокрема, проектом передбачена прогресивна конструкція плити силосу, що дозволить суттєво зменшити залишки цукру після вивантаження ємності.

«У Європі такого роду склади – звичайна річ, але в Україні таких складських приміщень для зберігання цукру недостатньо. Наявність такого складу дасть можливість також оптимізувати логістичні витрати, підтримувати високу якість виробленої компанією продукції та реалізовувати її в альтернативній тарі», – зазначив директор департаменту цукрового виробництва «Астарти» Вячеслав Ужва.

Перегляди: 6