Головна Тваринництво Молоковиробництво Частка промислового молока у структурі переробки досягнула 82%

Частка промислового молока у структурі переробки досягнула 82%

За підсумками першого кварталу поточного року на молокопереробні підприємства України надійшло 743 тис. тонн молока базової жирності, що на 12,3% менше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на аналітичний відділ Асоціації виробників молока.

Із загального обсягу закупленої переробними підприємствами сировини, 606 тис. тонн молока надійшло від сільськогосподарських підприємств. Хоча це на 6% менше у порівнянні із відповідним періодом минулого року, однак частка промислового молока у структурі зданого на переробку склала 81,6%. Тоді як надходження молока від господарств населення впало майже на третину (-29,6%) — до 98,2 тис. тонн. або 28,4% у структурі переробки.

Якість і безпечність молока, закупленого в промислових господарствах, впевнено росте. Частка молока ґатунку екстра, яке надійшло від промислового сектору, збільшилася з 35,9% до 41,2%, вищого ґатунку — з 33,5 до 35,2%. Надходження молока першого ґатунку скоротилося з 29,5% до 23,2%.

Як наслідок, загальна структура, включаючи молоко від населення, також покращилася. Так, станом на початок квітня поточного року на переробку надійшло 35,4%, або 249,4 тис. тонн молока екстра ґатунку (29,5% минулого року), 30,3%, або 213,8 тис. тонн молока вищого ґатунку. Першого ґатунку надійшло 30,7% (215,8 тис. тонн) проти 38,4% торік та 3,4% (23,9 тис. тонн) молока вищого ґатунку.

Перегляди: 0