Головна Економіка і аграрна політика Черговий платіж по кредиту ДПЗКУ сплатить Мінфін

Черговий платіж по кредиту ДПЗКУ сплатить Мінфін

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) сплатила $8,8 млн. або 9% від суми чергового платежу за кредитом Експортно-імпортному банку Китаю.

Суму, що залишилася, виплатить Міністерство фінансів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на відповідь Міністерства економіки на запит «Українських Новин».

«За інформацією, наданою АТ «ДПЗКУ», на виконання кредитного договору від 26 грудня 2012 року, укладеного між АТ «ДПЗКУ» та Експортно-імпортним банком Китаю, товариство сплатило частину чергового платежу в сумі $8,8 млн., що становить близько 9 % від суми платежу» , – йдеться у відповіді.

Згідно з повідомленням, при укладенні кредитного договору з Експортно-імпортним банком Китаю Кабінетом міністрів України в особі Міністерства фінансів України надано державну гарантію щодо своєчасного виконання позичальником всіх платіжних зобов’язань за кредитним договором та взято зобов’язання перед кредитором щодо того, що у разі, якщо позичальник не сплачує належну до сплати згідно з умовами кредитного договору суму, Мінфін як гарант сплачує цю суму не пізніше 20 робочих днів від отримання письмової вимоги кредитора.

«Мінфін у повному обсязі здійснить доплату неоплаченої суми за АТ «ДПЗКУ». Необхідні документи на оплату вже оформляються відповідно до регламенту», – поінформували в Мінекономіки.

Зазначається, що за інформацією Мінекономіки, станом на сьогоднішній день заяви до суду про відкриття провадження у справі про банкрутство ДПЗКУ не подавалися.

Перегляди: 4