
Поточного місяця в Україні спостерігається значне зростання цін на м’ясо, тоді як вартість ранніх овочів та яєць знижується. Водночас ціни на торішні овочі продовжують зростати, передає «ПроАгро Груп».
За даними моніторингу УКАБ, індекс борщу за місяць знизився на 12%, але в річному вимірі зріс на 27%, досягнувши 196 грн. Це на 26 грн. менше, ніж у попередньому місяці, коли його вартість становила 222 грн.
Найпомітніші зміни відбулися на ринку м’яса, де ціни стрімко зросли. Яловичий гуляш подорожчав на 6% за місяць і тепер коштує 336 грн./кг, що на 20% більше, ніж торік. Ще більш значне зростання демонструє курятина: ціна філе зросла на 11% до 222 грн./кг (+39% за рік), стегна — на 28% до 154 грн./кг (+39% за рік), а тушка — на 25% до 110 грн./кг (+42% за рік). Водночас свинячий ошийок залишається стабільним на рівні 330 грн/кг, хоча це на 31% дорожче, ніж у минулому році.
Значне подорожчання курятини частково пояснюється зростанням витрат на корми, а підвищення цін на яловичину пов’язане з обмеженою пропозицією на ринку, пояснили в УКАБ.