Головна Новини Ринок України Чиновників ФДМУ і податкової судитимуть за незаконний продаж хлібокомбінату

Чиновників ФДМУ і податкової судитимуть за незаконний продаж хлібокомбінату

До суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника Головного управління ДФС в Чернігівській області та заступника начальника управління Фонду державного майна України за вчинення службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), а також відносно приватного оцінювача за зловживання повноваженнями і службове підроблення (ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 366 КК України).

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора, слідством встановлено, що посадовець фіскальної служби Чернігівщини з порушенням вимог законодавства наклав податкову заставу і прийняв рішення про реалізацію нерухомого майна ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» за заниженою вартістю. При цьому держпідприємство належить до об’єктів права державної власності, які не підлягають приватизації і мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.

Директор приватного товариства – суб’єкт оціночної діяльності склав звіт про оцінку цілісного майнового комплексу державного підприємства, в якому істотно занизив вартість нерухомості, а заступник начальника управління Фонду держмайна видав рецензію про достовірність цієї оцінки.

«В результаті таких дій 33 будівлі і споруди комбінату загальною площею майже 26 тис. кв. метрів були продані усього за 6,5 млн. грн. Внаслідок незаконної реалізації нерухомого майна державним інтересам завдано понад 27 млн. грн. збитків», – зазначили в Офісі Генпрокурора.

За позовом прокуратури господарський райсуд Чернігівської області своїм рішенням скасував результати цільового аукціону, проведеного за дорученням службових осіб ГУ ДФС в Чернігівській області, і незаконно реалізоване майно хлібокомбінату повернуто державі.

Перегляди: 6