
З початку поточного тижня на внутрішньому ринку України підвищились відпускні ціни на цибулю, передає «ПроАгро Груп».
За інформацією проєкту EastFruit, частина врожаю овочів, як і раніше, залишається в полях, при цьому їх якість поступово погіршується. Більше того, цибуля в полях почала проростати, що також негативно позначиться на подальшій якості продукції.
Наразі місцеві виробники пропонують цибулю по 7-13 грн./кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Основною причиною подорожчання цієї продукції, на думку експертів, є той факт, що багато господарств змушені призупинити збирання врожаю цибулі через несприятливі погодні умови, внаслідок чого її пропозиція на ринку скоротилося. Також аналітики повідомляють про те, що більшу частину цибулі хорошої якості фермери вважають за краще закладати на зберігання, здійснюючи продаж на даний час невеликими партіями.
При цьому попри подорожчання ціни на цибулю натепер в середньому на 21% нижчі, ніж наприкінці жовтня торік.





