
Цього тижня господарства підвищили відпускні ціни на ріпчасту цибулю до 10-15 грн./кг залежно від якості та обсягів запропонованих партій, що в середньому на 16% більше, ніж наприкінці минулого робочого тижня При цьому пропозиція якісної цибулі на ринку досить обмежена, оскільки багато господарств продовжують утримуватись від реалізації даної продукції.
Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.
Фермери заявляють про більш високий відсоток некондиційної продукції в сегменті цибулі через несприятливі погодні умови влітку поточного року. Ще низка господарств повідомляли про активне поширення в ній бактеріальних захворювань через підвищену вологість в ході збирання врожаю. У той же час торгові компанії, які закуповують цибулю для подальшої закладки на зберігання, мають серйозні труднощі з придбанням необхідних партій даної продукції прийнятної якості.
Наразі ціни на цибулю в Україні вже в середньому на 33% вищі, ніж за аналогічний період попереднього року. При цьому більшість великих господарств мають намір і надалі підвищувати ціни на якісну продукцію за умови збереження поточних темпів збуту.





