Головна Рослинництво Зернові ДПЗКУ розпочинає весняну програму закупівлі зерна нового врожаю

ДПЗКУ розпочинає весняну програму закупівлі зерна нового врожаю

АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» розпочинає весняну програму закупівлі зерна врожаю 2021 року. Про це корпорація повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

Закупівлі пшениця 3-го класу, ячмінь 3-го класу, кукурудза 3-го класу, мінімальна партія – 100 тонн. Зазначається, що для участі в програмі сільгоспвиробники повинні мати досвід вирощування сільськогосподарських культур від 2-х років. ДПЗКУ обов’язково проводить оцінку фінансового стану потенційного постачальника та посівних площ, за результатами якої приймається рішення про укладання договору. При прийнятті рішення враховується фінансова стабільність, позитивна кредитна історія та надійна ділова репутація виробника, а також висновки страхових експертів щодо стану посівів зернових.

В ДПЗКУ зауважили, що обов’язковими умовами укладання договору є страхування посівів майбутнього врожаю, який передається у заставу, та оформлення товарної аграрної розписки (або договору застави) з метою мінімізації ризиків, пов’язаних з неналежним виконанням договорів.

Після підписання всіх необхідних договорів та надання документів, попередня оплата складатиме 2 800 гривень без урахування ПДВ за одну тонну законтрактованого зерна. Відсоткова ставка за користування коштами становить 9,5-13% річних в гривні, залежно від обсягу поставки. За програмою лояльності постійні клієнти можуть отримати додаткову знижку 0,5% до базової відсоткової ставки. Остаточний розрахунок – за ринковими цінами після поставки зерна.

Перегляди: 1