Головна Овочівництво Економно кришіть у салати менше огірків і більше томатів

Економно кришіть у салати менше огірків і більше томатів

Українській ринок овочів й фруктів у другій половині березня зазнав чергових цінових коригувань. Ритейл збільшив закупівлі в тих товарних групах, де почав відчуватися дефіцит, а виробники чутливо зреагували на зміни попиту і пропозиції, передає «ПроАгро Груп».  

Так, серед овочів борщового набору минулого тижня почала дешевшати морква, яка впродовж зими переважно лише дорожчала. Однак зараз її ціна впала в середньому на 10% – до 25-32 грн./кг, оскільки господарства вже не бачать перспективи подальшого росту цін і почали активний продаж запасів зі сховищ.

Тим часом столові буряки, навпаки, за тиждень подорожчали на 10% – до 17-22 грн./кг ($0,22-0,33/кг), і з цілком протилежної причини – через скорочення запасів, тоді як попит з початком великого посту на них зріс.

В сегменті салатних овочів продовжилося зростання цін на огірки та солодкий перець, яке тривають вже другий тиждень поспіль. Попит на них помітно активізувався, тоді як постачання по імпорту помітно скоротилося. Це дало змогу вітчизняним тепличникам підвищити свої ціни, зокрема на огірки до 95-140 грн./кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж в середині місяця.

Але натомість почали дешевшати томати. Серед інших овочів подорожчали цвітна капуста і гарбузи, зате подешевшали кабачки, а в сегменті зелені – салат.

На відміну від овочевої групи, фрукти відзначилися переважним подорожчанням: минулого тижня зросли ціни на банани та виноград, також дорожчими стали гранати й мандарини.

За матеріалами EastFruit

Перегляди: 16