Головна Зберігання Елеватори можуть увійти в новий сезон з великими залишками зерна

Елеватори можуть увійти в новий сезон з великими залишками зерна

Через відсутність стабільної та системної реалізації зерна українські елеватори можуть увійти до нового зернового сезону із занадто великими перехідними запасами. Довгострокове зберігання зернових мас тягне за собою зниження оборотності активів та додаткові фінансові та трудові витрати на збереження кількості та якості збіжжя.

Таку думку висловила заступник директора з комплексної логістики і якості зерна компанії «ОЛСТАС-льон» Світлана Будько, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Elevatorist.com.

За словами фахівчині, елеваторний комплекс компанії «ОЛСТАС-льон» розрахований на 56 тис. тонн одночасного зберігання різних видів зернових. Наразі на зберіганні залишається близько третини урожаю, яку компанія може не встигнути реалізувати через проблемну та дорогу логістику.

«Немає системної реалізації зерна. Зерновий коридор то працює, то заблокований. Дуже багато зерна залишається на складах, що потребує від компанії додаткових витрат, як трудових, так і кошторисних. Потрібно проводити систематичні заходи, в тому числі з фумігації та дератизації, щоб зерно зберігалося в межах контрактних показників», — зауважила Світлана Будько.

Перегляди: 5