Головна Логістика ГК «Прометей» закупила 54 вагони- зерновози

ГК «Прометей» закупила 54 вагони- зерновози

Закупівлю нових хоперів здійснено в рамках масштабної програми розвитку транспортної автономності Групи компаній «Прометей», реалізація якої стартувала понад рік тому, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Дебютний проект із придбання 54 вагонів «Прометей» реалізував у рамках лізингової угоди з банком ПУМБ. Загальний обсяг інвестицій у проект становить $3,8 млн.

На сьогодні компанія є одним з найбільших власників інфраструктури елеваторного господарства – до неї входять  33 комплекси із сумарною місткістю одноразового зберігання 1,9 млн. тонн. Тому закупівля залізничного рухомого складу була логічним кроком з метою збільшення оборотності елеваторів. При цьому потенціал збільшення кількості та продуктивності рухомого складу колосальний –  потреба в залізничних вагонах оцінюється в компанії у понад 300 одиниць.

«Як показує практика, вже не перший рік, у пік сезону орендованих вагонів не вистачає. Власні вагони дозволяють відвантажувати та перевозити продукцію без жодних обмежень, що дає нам конкурентну перевагу» – розповів власник ГК «Прометей» Рафаель Гороян.

Новий напрямок дозволить компанії заробити додаткову маржу та утримувати нашого агровиробника на досить висококонкурентному ринку. Оскільки трейдерська маржа з кожним роком зменшується, ГК «Прометей» знаходить нові інструменти для збільшення маржинальності на кожній тонні.

«Це буде синергія для елеваторних господарств, синергія для трейдерів та в комплексі з нашими проектами «АгроМаркет» (продаж дизильного палива, міндобрив, ЗЗР) та «Прометей Маркет» (сад, город та господарські товари) дасть хорошу віддачу. За цими проектами для членів клубу агровиробників «Прометей» доступна функція фінансування під майбутній урожай», – зазначив власник компанії.

Раніше,  у січні 2022 року ГК «Прометей» придбала 5 тягачів MAN. Крім того, у середньостроковій перспективі компанія має намір закупити ще 35 машин.

Перегляди: 6