Головна Економіка і аграрна політика Іноземний інвестор планує побудувати на Житомирщині виробництво міндобрив

Іноземний інвестор планує побудувати на Житомирщині виробництво міндобрив

Арабська компанія AAZ TRADING CO має намір реалізувати на Житомирщині масштабний інвестиційний проєкт вартістю понад $1,5 млн. з видобутку та переробки бурого із подальшим виготовленням з цієї сировини органічних мінеральних добрив.

Про це повідомив голова Житомирськой ОДА Віталій Бунечко на свої сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

«Таким чином поклади, які для України є безперспективними з точки зору використання їх як палива, можуть стати у нагоді для створення вертикально інтегрованої компанії з декількох підприємств, яка зможе виготовляти продукцію з високою доданою вартістю для потреб аграріїв з України, ЄС та арабських країн», – зазначив Бунечко.

За його словами, наразі інвесторам необхідна підтримка у вирішенні земельних питань, оскільки ділянка, яка необхідна для геологічного дослідження та видобутку бурого вугілля не має остаточно визначеного власника. Підприємства, які нею володіли були, ліквідовані у процесі реструктуризації.

«Отже, маємо спільно попрацювати з інвестором та державними органами, щоб оформити всі документи як належить та надати компанії можливість розпочати реалізацію проєкту вже цього року», – підкреслив керівник облдержадміністрації.

Віталій Бунечко запевнив, що влада області готова до активної взаємодії та максимального сприяння інвестору  у вирішенні організаційних та юридичних моментів, пов’язаних із реєстрацією та подальшою роботою підприємств з іноземним капіталом.

Перегляди: 0