
Після тривалого періоду невизначеності в сегменті моркви, яка тривала на українському ринку з початку осені, відпускні ціни на ці коренеплоди почали підвищуватися, передає «ПроАгро Груп».
За даними щоденного моніторингу проєкту EastFruit, лише з початку поточного тижня морква подорожчала в середньому на 12%, і сьогодні виробники готові відвантажувати цю продукцію по 7-13 грн/кг залежно від якості та обсягів партій овочів, що пропонуються.
За словами учасників ринку, зростанню цін на моркву сприяє помітне підвищення торговельної активності у цьому сегменті. Водночас більшість господарств призупинили продаж коренеплодів високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг врожаю на зберігання.
Попри подорожчання, наразі морква коштує в середньому на 54% дешевше, ніж о цій порі минулого року. Та й поточне подорожчання може бути тимчасовим явищем, оскільки мотивує фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ, а це призведе до збільшення пропозиції і, як наслідок, до зниження цін.





