Головна Новини Ринок України На Херсонщині зареєстровані випадки АЧС у диких кабанів

На Херсонщині зареєстровані випадки АЧС у диких кабанів

У двох громадах Херсонщини зафіксовано випадки захворювання на африканську чуму свиней. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Херсонської ОДА.

Зазначається, що випадки захворювання диких кабанів на африканську чуму свиней були зафіксовані у Олешківській та Дар’ївській громадах.

У зв’язку щ цим рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ та НС на території угідь НПП «Нижньодніпровський» Дар’ївської тергромади та ТОВ НВО «Екофільтр» Олешківської громади заборонено полювання та відвідування сторонніми особами.

Також для недопущення поширення інфекції там проведуть заходи з депопуляції диких кабанів в епізоотичному вогнищі.

Крім цього, представники РДА та органів місцевого самоврядування мають вжити попереджувальні заходи щодо недопущення розповсюдження на підвідомчій території африканської чуми свиней.

Для оперативного виявлення нових фактів розповсюдження інфекції та швидкого реагування на такі випадки Департамент агропромислового розвитку ОДА спільно з ГУ Держпродспоживслужби в області забезпечать моніторинг в зонах ризику можливого виникнення африканської чуми свиней на території Херсонщини.

Перегляди: 0