Головна Новини Ринок України На полігонi аграрних інновацій Digital Field висіяли найбільший герб України

На полігонi аграрних інновацій Digital Field висіяли найбільший герб України

У селі Велика Олександрівка на Київщині відбулася реєстрація національного рекорду: найбільший герб України на площі 60 000 кв. метрів створено на полігоні аграрних інновацій Digital Field. Зробили це за допомогою технологій точного землеробства.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

«Використовуючи сучасні агротехнології, будь-яке поле можна перетворити на витвір мистецтва. Для створення герба ми розробили електронну карту-завдання, прив’язавши норму висіву до GPS-координат. Потім карту завантажили у бортовий комп’ютер трактора, який управляв сівалкою точного висіву Precision Planting. Техніка, рухаючись по полю, фактично без людського втручання виcіяла герб, автоматично відключаючи секції в потрібних місцях», – розповів СЕО АgriLab Ярослав Бойко.

Зазначається, що проєкт був створений з ініціативи компанії Agrilab тa Limagrain з нагоди 30-ої річниці Незалежності та з метою продемонструвати інноваційний потенціал українського аграрного сектору. Участь у його реалізації прийняли компанії ТОВ «Бінфілд», ТОВ «Лімагрейн Україна», ТОВ «Украгропротект» (TM Defenda), Precision Planting LLC та ТОВ «Агрілаб». Для висіву герба підібрали найсучасніші ресурси – добрива, насіння, систему захисту, яка дозволить рослинам розвиватися і залишатися зеленими довший час.

«Оскільки полігон аграрних інновацій знаходиться за 12 км від аеропорту Бориспіль, то герб буде видно з вікон літаків», – зазначили у компанії.

Перегляди: 0