На Тернопільщині у цьому сезоні заводи виготовили понад 109 тисяч тонн цукру.
Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».
«У Тернопільській області цукрові заводи переробили понад 782 тис. тонн цукрових буряків та виготовили понад 109 тис. тонн цукру. У минулому році у цей час цукрові заводи виготовили практично 75 649 тонн цукру. Це можна пояснити тим, що цукровий сезон розпочався значно швидше, а також кращою якістю сировини», – розповів Стахів.
На сьогодні в області працюють чотири цукрові заводи – у Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі. Понад 2 мільйони тонн цукрових буряків законтрактовано. За словами Стахіва, це означає, що в області виготовлять близько 240 тисяч тонн цукру.