Головна Новини Надзвичайна подія На Запоріжжі виявлено захворювання на АЧС

На Запоріжжі виявлено захворювання на АЧС

На території підсобного господарства у м. Молочанськ Пологівського району Запорізької області виявлено захворювання свиней на африканську чуму (АЧС). Про це повідомило обласне управління Держпродспоживслужби, передає «ПроАгро Груп».

В місці спалаху знаходилось 10 голів свиней,  з них загинула 1 голова (підозрювалась у захворюванні на АЧС). Фахівці  Держпродспоживслужби провели відбір патматеріалу для дослідження на АЧС у лабораторії. Пізніше державна лабораторія встановила позитивний результат на АЧС.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Пологівській районній держадміністрації.  На засіданні розглянуто основні питання про встановлення карантину щодо африканської чуми свиней на території м. Молочанськ, а також затверджено План заходів щодо ліквідації та недопущення цього захворювання на території області.

За даним фактом протиепізоотичноїю комісією при Пологівській РДА ухвалено рішення про встановлення карантину з 28 серпня 2021 року по м. Молочанськ та проведення необхідних заходів згідно з планом ліквідації захворювання.

Наразі проводиться комплекс заходів щодо ліквідації вогнища та недопущення подальшого розповсюдження інфекції. Зокрема, виставлені карантинні пости, обладнано дезбар’єри, проведено дезінфекцію подвір’я та транспортних засобів тощо. Також здійснені подвірні обходи в зонах захисту і нагляду, проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням.

Перегляди: 1