Головна Новини Нове покоління шин для сівалок Rapid

Нове покоління шин для сівалок Rapid

Посівні комплекси Rapid від компанії Väderstad забезпечують високу якість висіву за будь-яких умов. Продумана до дрібниць конструкція посівного комплексу, компонування робочих органів, дає змогу якісно готувати ґрунт, здійснювати висів насіння на зазначену глибину і за допомогою спеціальних прикочувальних коліс створювати оптимальні умови для проростання й розвитку молодих рослин.

Високу точність глибини висіву насіння забезпечує унікальна система контролю глибини з можливістю керування з кабіни трактора. За допомогою спеціальних металевих тяг кожне опорне колесо з’єднано з двома сошниками, які розташовані попереду нього. Завдяки цьому вдається досягати рівномірної глибини загортання насіння.

Опорний коток виконано у вигляді набору спеціальних шин, встановлених на індивідуальних кріпленнях, що значно спрощує їхнє обслуговування у разі пошкодження або спрацювання. Наразі на посівних комплексах Rapid встановлюють нове покоління шин, виготовлених із якіснішої гуми, завдяки чому на 50 % збільшується термін їхньої експлуатації.  Використовуваний низький тиск повітря (1,5 бар) у поєднанні з рисунком протектора нових шин дають змогу ретельно й бережно притискати рядок із насінням і створюють оптимальні умови для проростання висіяних культур. Разом із тим, відносно високий протектор шин допомагає якісно подрібнити грудки землі та вирівняти поверхню поля, що також сприяє безперешкодному проростанню насіння.

sp3d-15090243-0123-tyre-art.nr_.-160000

Наразі виробник пропонує два типи шин — звичайні та підсилені. Їх можна придбати або окремо, або у збірці з металевим диском та ступицею.

Нагадаємо, аби шини, як і вся ваша техніка, безвідмовно слугували вам із року в рік, слід проводити регулярне технічне обслуговування та спеціальні заходи для забезпечення їхнього тривалого зберігання у міжсезоння. Дотримання простих правил допоможе вчасно і без зайвих витрат «запустити»  техніку в роботу з початком сезону:

  • найкращим місцем для зберігання техніки є гараж. Якщо він відсутній, то слід сховати техніку хоча б під навісом.
  • ретельно очистіть техніку перед зберіганням, прибравши з неї насіння, оскільки гризуни можуть пошкодити обладнання. Також залишки насіння можуть прорости всередині насіннєпроводів й спричинити їхнє забивання.
  • захистіть деталі техніки шляхом тонкого покриття спеціальними засобами, зокрема штоки гідравлічних циліндрів, а зношувані деталі — від корозії та окислення за допомогою спеціальних захисних засобів.
  • відновіть захисне воскове покриття за допомогою Tectyl Dinitrol 1000 або Mercasol.

І пам’ятайте, що доглянуте належним чином обладнання, яке має привабливий вигляд, матиме вищу ціну на вторинному ринку.

Перегляди: 3