У структурі посівних площ під врожай 2025 р. у ТОВ «СП «ПАЕК» левову частку – 60% земельного банку відведено під зернову групу: пшеницю та ячмінь. Залишиться у структурі й соняшник, яку компанія самостійно переробляє в Україні та експортує уже готову продукцію – олію, шрот та гранульоване лушпиння.
Про це розповів власник компанії Юрій Кормишкін, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на журнал «Агроном».
Цього року ПАЕК вперше зібрав врожай сої. З огляду на непоганий результат також прийнято рішення сіяти її і в 2025 р. Уже традиційними на 2025 р. будуть нішеві культури: коріандр, просо та льон.
«У нас повністю відпрацьований цикл під них – від посіву до збирання, зберігання, доробки. Під коріандр окремо відведено елеваторні потужності. Здебільшого ця сільгосппродукція іде на експорт до країн ЄС для подальшої переробки в галузях харчової промисловості, медицини, косметології. Наразі ми уже завершили посівну озимих культур, таких як ріпак, пшениця та ячмінь», – повідомив власник компанії.
Щодо овочевих культур, то їх загальна посівна площа не буде збільшена, натомість ПАЕК хоче вдосконалити уже напрацьовані напрями. Наразі під власною ТМ «СМАКОТА» компанія вирощує картоплю, столові буряки, моркву, капусту, цибулю, гарбузи, кавуни та дині, огірки, помідори, кабачки, салатний перець і баклажани. Висаджується сорти з різним терміном дозрівання, щоб максимально забезпечити довготривалу реалізацію свіжої плодоовочевої продукції. У першій декаді жовтня під урожай 2025 р. компанія висадила часник.