
В Україні наприкінці жовтня почали дорожчати продукти. Це сезонне зростання цін, яке торкнулося насамперед овочів, передає «ПроАгро Груп».
Подорожчання продуктів восени – це неминучий процес, оскільки, за словами керівника аналітичного напряму мережі АНТС Іллі Несходовського, виробники закладають в ціну вартість зберігання овочів.
«Коли сезон закінчується, потрібно реалізовувати продукти у великих об’ємах, щоб не витрачатися на їх зберігання. Відповідно, залишаються ті овочі, які мають довгострокове зберігання», – зазначив експерт.
За його словами, деякі овочі дорожчатимуть потроху – на 10% до кінця осені. Це відбуватиметься з картоплею та капустою, врожай яких у 2025 році є значним.
«Це ж стосується й огірків з помідорами. Ціни, що встановилися на ці овочі в жовтні, залишаться приблизно ж такими й до кінця листопада», – додав Несходовський.
Джерело: Новини.LIVE





