Головна Інші ринки Смак пива може погіршитися внаслідок глобального потепління

Смак пива може погіршитися внаслідок глобального потепління

Вчені (не британські) дійшли висновку, що в майбутньому пиво може стати гіршим. Причина – глобальне потепління.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на ВВС.

Основними інгредієнтами пива є вода, ячмінний солод, дріжджі та хміль.

Хміль (humulus lupulus), в’юнка багаторічна рослина, чиї шишки надають пиву характерний аромат і смак. Якість хмелю залежить від стабільних кліматичних умов. Сухі й спекотні сезони погіршують його ріст і знижують вміст ароматичних компонентів, що безпосередньо впливає на смак пива, пояснює Мірек Трнка з Інституту досліджень глобальних змін при Академії наук Чехії.

Дослідження Трнки та його колег свідчать: з 1970-х років виробництво хмелю в Європі скоротилося на 20 %.

Надмірно тепла погода шкідливо впливає на вміст у хмелі так званих альфа-кислот, які й надають йому характерних аромату та гіркуватого смаку.

І якщо не вжити заходів, до 2050 року врожайність хмелю за найгіршого сценарію може знизитися на 18%, а вміст альфа-кислот – на 31%, попереджають науковці.

Перегляди: 4