Виробники отримали можливість підвищити ціни на цибулю – підвищити ціни на цю продукцію їм вдалося за рахунок помітного збільшення попиту.
Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.
Водночас пропозиція якісної цибулі на ринку досить обмежена, оскільки багато господарств продовжують утримуватися від реалізації цієї продукції зі сховищ.
Зростання цін відзначається виключно у сегменті продукції високої якості, коли пропозиція овочів середньої та низької якості помітно скоротилася. Наразі якісну цибулю українські господарства пропонують до продажу в діапазоні 12-17 грн./кг, що в середньому на 35% більше, ніж наприкінці минулого тижня.
Поточні ціни на цибулю вже перевищують торішні показники за аналогічний період у середньому на 16%. Але, аналітики ринку зазначають, що така ситуація має дещо штучний характер і пов’язана з тим, що багато господарств просто відмовляються від продажів за поточними цінами, тим самим створюючи ще більш суттєву нестачу цих овочів на ринку.