У кінці літа роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані Асоціації «Свинарі України».
«У серпні цінова динаміка різних видів м’яса «синхронізувалася»: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%. Хоча темпи приросту цін на свинину у серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим ніж роком раніше чи в кінці 2023-го, на відміну від інших», – зазначили в АСУ.
Так, якщо у кінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн./кг і 202,7 грн./кг, відповідно, то минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн./кг.
Утім, хоч для більшості м’ясних частин це твердження справедливе, є й винятки.
«Преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди «йдуть в ногу» зі загальним трендом. Так, наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на затребуваніше м’ясо шиї та стегна демонструють вищі за середні темпи приросту цін», — зауважили в асоціації.