Головна Овочівництво Техніка для овочівництва стає затребуванішою через нестачу робочої сили

Техніка для овочівництва стає затребуванішою через нестачу робочої сили

Техніка для овочівництва стає затребуванішою через нестачу робочої сили. Особливо популярними стають знаряддя для обробітку ґрунту й збирання коренеплодів та цибулі.

Про це  розповів представник ТОВ «Українська овочева компанія» Олександр Мельник, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

«Щодо попиту на техніку для овочівництва, то фермери нині цікавляться машинами для кожного етапу виробництва, оскільки немає певності в робочій силі. Звісно, через карантин українці стали менше їздити на заробітки за кордон, однак щойно буде можливість – вони поїдуть знову, тож покладатися на ручну працю не варто», – відзначив Олександр Мельник.

Особливо актуальними є знаряддя для обробітку ґрунту й збирання коренеплодів та цибулі, адже ці операції доволі трудомісткі.

«Один комбайн для збирання моркви може замінити на полі десятки працівників, тож ця інвестиція хоча й недешева, але виправдана. Зрештою фермери, які донедавна використовували ручну працю, будуть змушені максимально механізувати виробництво або піти з ринку. Бо вони програватимуть у конкурентній боротьбі й не зможуть тримати низьку собівартість», – зауважив Олександр Мельник.

Перегляди: 1