
У березні Україна наростила обсяги експорту яловичини через активізацію попиту на червоне м’ясо у світі напередодні Великодня та з початком сезону барбекю, передає «ПроАгро Груп».
За даними, які наводить Асоціація виробників молока, минулого місяця українські експортери поставили на зовнішні ринки 21 тонну свіжої й охолодженої яловичини, що майже на 20 тонн більше, ніж у попередньому місяці, однак майже вдвічі менше, ніж у березні 2024 року. Експортна виручка у порівнянні з лютим 2025 року зросла на $8 тис. – до $37 тис., однак це на 92% менше, ніж у березні торік.
Минулого місяця Україна постачала свіжу та охолоджену яловичину переважно в Азербайджан, Молдову та на Маршаллові острови.
Усічні-березні 2025 року Україна відвантажила на зовнішні ринки 43 тонни охолодженої яловичини (-86% до першого кварталу 2024 року) на суму $247 тис. (-87%).
Натуральні обсяги експорту мороженої яловичини з України в березні 2025 року становили 1,5 тис. тонн, що на 14% більше до попереднього місяця і на 13% більше відносно березня 2024 року. Грошова виручка за поставлений товар становила понад $5,6 млн. Провідними імпортерами були Китай, Узбекистан та Азербайджан.
У січні-березні 2025 року Україна експортувала 4,24 тис. тонн мороженої яловичини (+10%) на суму $15,75 млн. (-6%).