Головна Новини Ринок України У квітні імпорт свинини в Україну скоротився більш як на третину

У квітні імпорт свинини в Україну скоротився більш як на третину

За даними аналітичної платформи Державної митної служби України, надходження імпортної свинини скорочуються другий місяць поспіль: зовнішні поставки свинини у березні скоротилися на 32%, а у квітні – на 37%. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України».

Так, протягом квітня надходження свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней склало 1,48 тис. тонн сукупною вартістю в $3,05 млн.

«Це на 0,9 тис. тонн чи на 37% менше за обсяги, завезені попереднього місяця, та на 33% менше за імпорт свинини в березні у валютному вираженні. Менша розбіжність у сукупній митній вартості завезеної свинини пов’язана з подальшим збільшенням середьозваженої вартості кілограма імпортної продукції. Так, у квітні показник піднявся до 2,06 дол. США/кг, додавши 9 центів на кілограмі», прокоментували в АСУ.

Понад 57% завезеного в квітні — свинина з Данії, менше п’ятої частини (18,4%) приходиться на поставки з Польщі. Трохи збільшилися надходження свинини з Іспанії (майже 11% імпортованого) у квітні. Надходження м’яса свиней з Канади  хоча й були трохи активнішими ніж у березні, проте істотно поступаються торгівельній активності зимових місяців: у квітні надійшло 5 контейнерів масою 121 тонн проти 14 та 368 тонн, відповідно у січні та 24 поставки на 0,6 тис. тонн сукупно у лютому.

Аналітики АСУ зазначили, що зменшення імпорту свинини у квітні відбулося на тлі передсвяткового відновлення на вітчизняному ринку живця, вищих ніж місяцем раніше цін на свинину в країнах ЄС та продовженням висхідного руху котирувань на канадську свинину.

Перегляди: 0