Головна Новини Ринок України У новому сезоні прогнозується збільшення виробництва цукру на 30%

У новому сезоні прогнозується збільшення виробництва цукру на 30%

На 2021/22 маркетинговий рік (вересень-серпень) в Україні передбачається виробництво цукру на рівні 1,4 млн. тонн, що на 30% більше ніж у минулому сезоні. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

«Беручи до уваги суттєві перехідні залишки (422 тис. тонн) на початок минулого МР, загальна пропозиція цукру становитиме 1,74 млн. тонн, що буде цілком достатньо для задоволення внутрішнього попиту, обсяг якого оцінюється у межах 1,25 млн. тонн», – зазначили у міністерстві.

Також повідомляється, що на сьогодні цукрова галузь України дозволяє виробляти до 2 млн. тонн бурякового цукру в рік, що повністю забезпечує внутрішні потреби країни.

При цьому минулого 2020/21 МР через несприятливі погодні умови в Україні було вироблено 1,1 млн. тонн цукру, що на 25% менше ніж у попередньому сезоні.

За даними Держстату, в країні спостерігається поступове зниження споживання цукру. Якщо у 2008 році середньостатистичний українець впродовж року спожив близько 41 кг. цукру та цукровмісних продуктів, то у 2020 році – 28,5 кг. Таке зниження в тому числі пов’язане зі зміною культури харчування та зменшенням потреб у цукрі у суміжних галузях.