Головна Новини Новини компаній Уманський тепличний комбінат поставив на експорт 1,5 тис. тонн овочів

Уманський тепличний комбінат поставив на експорт 1,5 тис. тонн овочів

Уманський тепличний комбінат відправив на експорт за кордон у 2021 році понад 1,5 тис. тонн власної продукції. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці виробника  у Facebook.

«1526 тонн – саме стільки овочів ми експортували у минулому, 2021 році.  На прилавки закордонних супермаркетів ми відправили: томатів  – 713,5 тонн, огірків – 811,4 тонн», – йдеться у дописі.

Зазначається, що комбінат відправляв свою продукцію у Польщу, країні Балтії та ОАЕ, в торговельних мережах яких можна знайти у продажу українські тепличні овочі.

У загальній структурі продажів УТК експорт склав 25%, решта продукції була поставлена у вітчизняні мережі супермаркетів.

Слід зазначити, що попри кризу на ринку енергоресурсів та зупинку роботи частини українських теплиць, які опалюються переважно газом, УТК завдяки енергоощадним технологія  продовжує працювати у звичному темпі.

«Все завдяки власному енергетичному комплексу з різними варіантами альтернативного опалення. Так, наразі обігріваємо теплиці щепою, маємо ще котельню, що працює на пелетах, електродну котельню. Найближчим часом з’явиться котельня, що працює на соломі», – зазначили на комбінаті.

ПОСП «Уманський тапличний комбінат» вирощує овочі в сучасних теплицях європейського типу, площа яких на сьогодні складає 35,15 га. Теплиці розташовані в м.Умань, а також у філіях підприємства в містах Христинівка і Тальне Черкаської області. Овочеву продукцію виробника під ТМ «ГОРДІЙ» постачається у мережі магазинів «Метро», «Сільпо», «Велика кишеня» та «Фора».

Перегляди: 7