Головна Новини Уряд проведе конкурс на посаду голову Держпродспоживслужби

Уряд проведе конкурс на посаду голову Держпродспоживслужби

Протягом шести місяців уряд проведе конкурс на посаду голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

Він уточнив, що це стосується не лише Держпродспоживслужби, а всіх державних органів, де керівники були призначені без конкурсу, з посиланням на COVID-19.

«Усі, хто був призначений за спрощеною процедурою шляхом підписання контракту на період карантину та мають категорію А держслужбовців, повинні будуть протягом пів року пройти конкурс», – повідомив він.

Мокан також додав, що конкурси будуть проводитися у порядку черговості призначень: хто раніше призначений – той раніше пройде повноцінний конкурс. Конкурси проводитимуться в режимі відеоконференцій.

Владислава Магалецька отримала посаду голови Держпродспоживслужби без конкурсу в листопаді минулого року. За офіційною версією, скасування конкурсу пов’язане з тим, що таким чином уряд боровся з COVID-19. За неофіційною – Магалецька отримала посаду за рекомендацією міністра економіки Ігоря Петрашка.

Перегляди: 3