Головна Новини Новини компаній В «Агролізі» стан озимих наразі переважно добрий та задовільний

В «Агролізі» стан озимих наразі переважно добрий та задовільний

Цьогорічний зимовий період, можливо, є певним прообразом майбутніх погодних умов узимку, коли, за прогнозами кліматологів, справжня зима з морозами та снігом триватиме лише один місяць – січень. Про це йдеться у повідомленні компанії «Агроліга», передає «ПроАгро Груп».

«Справді, минулий грудень виявився порівняно теплим – середня за місяць температура повітря була на 1,8°С вище за кліматичну норму, прогнозується, що й лютий буде не таким холодним, а ось січень видався досить морозним та сніжним, із достатнім сніговим покривом на полях, що не могло нас не порадувати, враховуючи досить низькі запаси продуктивної вологи у ґрунті на час завершення осінньої вегетації у більшості зерносівних регіонів країни», – зазначили в компанії.  

Загальний стан посівів озимих зернових культур на полях «Агроліги» характеризується переважно як добрий та задовільний, оскільки погодні умови протягом більшої частини зимового періоду були досить сприятливими для перезимівлі озимих зернових культур.  Однак складними можуть виявитися завершальні етапи зимового спокою рослин.

«Чергування низьких температур з тривалими відлигами призводить до виснаження сходів, критичного зниження вмісту вуглеводів у вузлах кущіння і, як наслідок, втрати морозостійкості. Тому весняне повернення холодів часто є причиною пошкодження і загибелі посівів навіть при порівняно невеликих морозах. У найближчій перспективі, враховуючи можливий прихід ранньої весни», – зауважили в «Агролізі».

Компанія «Агроліга» обробляє близько 10 тисяч гектарів сільськогосподарських земель у Харківській області. До структури холдингу входить 9 компаній, що забезпечують вирощування сільгоспкультур, переробку соняшника, а також виробництво теплової електроенергії.  

Перегляди: 2