Головна Зберігання В Україні втрачається до 60% зібраних овочів і фруктів

В Україні втрачається до 60% зібраних овочів і фруктів

Україна має дуже високі показники післязбиральних втрат плодоовочевої продукції, які можуть сягати 40-60%. Про це йдеться в огляді ринку свіжих фруктів та овочів у ЄС та Україні від Мінагрополітики, передає «ПроАгро Груп».

Причиною цього є відсутність належним чином обладнаних сховищ. Високі післязбиральні втрати – одна зі слабких сторін українського сектору свіжих овочів та фруктів.

Розвиток цього сектору може стати потужним інструментом для відновлення економіки та розвитку сільських територій, йдеться у звіті. Але його стримують низький рівень механізації, порівнюючи з ЄС, брак сховищ, відсутність необхідних сертифікатів для експорту в ЄС у малих та середніх господарств і обмежений доступ до ринків збуту.

Додаткові проблеми створила повномасштабна агресія з боку росії, яка знищила третину запасів прісної води в Україні. Значні території заміновано, особливо в регіонах, де традиційно вирощували овочі.

Перегляди: 5