Головна Війна проти України Все йде по плану, – гендиректор АФ «П’ятихатська» Олександр Поворознюк

Все йде по плану, – гендиректор АФ «П’ятихатська» Олександр Поворознюк

На Кіровоградщині посівна почалася вчасно. Спершу були затяжні дощі, тому цей процес дещо перенісся.

Як повідомляє «ПроАгро Груп», про це в інтерв’ю 24 каналу розповів генеральний директор ТОВ «Агрофірма П’ятихатська» Олександр Поворознюк, який від початку повномасштабного вторгнення очолюєдобровольчий батальйон «За Петрівщину».

Єдиною проблемою у аграріїв області, за словами Поворознюка, була нестача дизпалива.

«Але на посівну вона мало вплинула, бо у нас було все з осені закуплено. Але дизпаливо – це проблема. Тому що ці під*аси побомбили, бл*ть, нафтопереробні заводи. Оце єдина проблема, а так робимо ту роботу, яку ми повинні робити», – розповів агробізнесмен.

Він зазначив, що зараз дуже рідко буває в господарстві, оскільки зайнятий в обороні. Але виробництвом керує виконавчий директор, і зараз все там йде по плану.

«Десь з запізненням на три тижні йдуть посіви, тому що були дощі. Спочатку були суховії. Я переживав, що не буде куди сіяти, вологи не було. Потім були дощі, і ми чекали вже, коли можна буде виходити в степ і щось сіяти», – зазначив Поворознюк.

За його словами, в агрофірмі сталий колектив, тому майже всі залишилися та працюють.

«Ті, хто хотів працювати, – працює. У мене колектив стабільний, ну таких, хто виїхав, не було», – сказав Поворознюк.

Також він надав оцінку, як вплине війна на подальшу долю Європи у плані експорту зерна.

«Україна точно голодувати не буде. Якщо Європа хоче не голодувати, то їм треба не вичікувати позицію. Є одна категорія, яка дає і з рук не випускає, друга вичікує, що воно буде далі, а третя допомагає. Я думаю, що всім їм треба допомагати. Бо голоду в нас точно не буде, а в них може бути. Тому їм треба швидше допомагати, щоб закінчилася війна. І тоді буде все добре. Все буде Україна», – запевнив Поворознюк.

Перегляди: 5