
Загальний обсяг виробництва продукції аквакультури у 2024 році збільшився майже на 22% і становив 18 621 тонну, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держрибагентства.
Найбільшу кількість аквакультури вирощено у ставках – 18 009 тонн. У резервуарах та басейнах вироблено 315 тонн, в установках замкнутого водопостачання – 181 тонну, у садках – 116 тонн.
Традиційними об’єктами аквакультури незмінно залишаються коропові: короп – 8 896 тонн та рослиноїдні види риб, такі як товстолоб – 4 434 тонни і білий амур – 637 тонн. Крім них українські аквафермери також вирощували судаків, сомів, щук, лососевих і осетрових видів риби. Водночас торік було вироблено 4 280,5 кг. харчової ікри, у тому числі 2 480,2 кг. чорної та 1 800,3 кг. червоної.
Лідерами з виробництва продукції аквакультури торік були Черкаська (4 400 тонн), Львівська (1 543 тонни), Хмельницька (1 517 тонн), Кіровоградська (1 456 тонн) та Сумська (1 403 тонни) області.
«Аквакультура – швидкозростаючий сектор тваринництва та один із флагманів по забезпеченню продовольчої безпеки населення планети. В Україні з її значними водними ресурсами та сприятливим кліматом ця галузь національної економіки має серйозні масштаби для розвитку та формування значної частки якісної рибної продукції на вітчизняних прилавках, відповідно до світових трендів, де аквакультура генерує виробництво більше половини всіх рибних продуктів», – зазначив голова Держрибагентства Владислав Невеселий.