Головна Логістика Визначено коридор для безпечного проходу торгових суден Одеською затокою

Визначено коридор для безпечного проходу торгових суден Одеською затокою

Спеціальні судна ДУ «Держгідрографія» в рекордні строки провели 450 кілометрів лінійної зйомки структури дна в районі Дністровської банки. Завдяки цьому визначено коридор для безпечного заходу торгових суден в українські порти. Глибина підтверджена на рівні 15-22,5 метри, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.  

«Завдяки спільним зусиллям та швидкому реагуванню ми не допустили блокування роботи Чорноморських портів України. Визначений завдяки проведеному дослідженню коридор гарантує суднам безпечний прохід Одеською затокою. За минулу добу ми фіксували безперебійний трафік торгових суден. Більшість суден дотримувалися рекомендацій та використовували морський коридор оминаючи зону незаконних військових навчань РФ», – підкреслив міністр Олександр Кубраков.

Оперативна інформація за результатами гідрографічних робіт ДУ «Держгідрографія» вже оголошена у прибережних попередженнях України і буде опублікована у Повідомленнях мореплавців.

З метою допомогти капітанам більш надійно прокладати маршрут судна з урахуванням осадки та маневрових характеристик, найближчим часом буде зроблена великомасштабна врізка на навігаційні карти із детальною інформацією щодо стану глибин в морському коридорі. Також визначено координати віртуальних засобів навігаційного обладнання для чіткого встановлення меж морського коридору.

В міністерстві нагадали, що ДУ «Держгідрографія» провела позапланові промірні роботи в районі Дунайської банки задля пошуку безпечного проходу суден у зв’язку з блокуванням РФ рекомендованих морських шляхів до торгових портів Одеської затоки.

На час проведення досліджень Міністерство інфраструктури рекомендувало цей маршрут для торгових суден, завдяки цьому українські порти працювали у штатному режимі. Балкер MV Melia став першим, але не єдиним, судном типу Panamax, який вдало пройшов новим шляхом з порту Південний.

Перегляди: 5